Online Typeles Blind Typen: gratis typecursussen

Alles om je typevaardigheid te vergroten

De waarde van je typediploma na een typecursus

Op het internet vind je allerlei aanbevelingen om je typediploma te halen:

Juist in deze tijd, waar een computer zo'n belangrijke plaats inneemt, is het van groot belang dat we blind het toetsenbord kunnen bedienen. In elke woning, in elk bedrijf, op elke school, overal staat die computer. Kinderen vanaf groep 6 kunnen deze cursus volgen. Natuurlijk kunnen ook volwassenen deze cursus volgen. Wanneer zij naar de middelbare school gaan hebben ze meestal zoveel huiswerk dat het halen van een typediploma er niet meer van komt. En juist op die middelbare school is het zo fijn als ze het toetsenbord blind kunnen bedienen. Denk maar eens aan al die verslagen, boekbesprekingen, scripties etc. Laat u niet klein krijgen door dat toetsenbord, haal uw typediploma. (Typebureau van der Pluijm)


De basis van efficiënt computergebruik ligt nog altijd in het tienvingersysteem blind typen. Scheidegger Opleidingen heeft een methode ontwikkeld waarmee u toetsenbordvaardigheid eenvoudig leert. Deze Easy Typing software is gebruiksvriendelijk en loodst u stap voor stap door het programma. Indien u de basisvaardigheden beheerst, kunt u door veel oefenen uw typesnelheid verbeteren. Deze interactieve opleiding is inclusief huiswerkbegeleiding en een examen. (nti)


Elke dag als ik op mijn werk kom, verbaas ik me weer. Er moeten volgens mij miljoenen Nederlanders zijn die geen typediploma hebben maar toch dag in dag uit achter een toetsenbord plaatsnemen om vervolgens met een drie-vinger-handicap systeem aan het werk te gaan.

Goedopgeleide mensen zonder goede typeopleiding - what a waste! Volgens mij is dit een van de grootste inefficiënties ter wereld. Heel wat energie, tijd, geld gaan op aan het langzaam typen met veel fouten van allerlei teksten door duurbetaalde mensen zonder goede typeopleiding. Vervolgens moeten al die teksten (als het al gebeurt) worden gecontroleerd want de motorische aansturing van drie vingers over een toetsenbord wat bedoeld is voor tien vingers is natuurlijk niet optimaal te noemen.

Het goedkoopste en tegelijkertijd meest waardevolle diploma van mijn leven

Elke dag ben ik weer blij dat mijn ouders tijdens mijn lagereschooltijd al inzagen dat het verkrijgen van de juiste typevaardigheid mij voort zou helpen in de vaart der volkeren. Toen waren computers nog ver weg (wie wist toen van het bestaan van de Eniac??) maar typemachines waren weid verbreid. Een investering van 500 gulden, een jaar lang twee uur per dag typen en eens per twee weken met de typemachine (elektrisch) achter op de fiets naar het trainingslokaal levert vandaag de dag nog steeds geld en veel tijdswinst op.

Een van de goedkoopste manieren ter wereld om efficiëntie van je personeel te verbeteren

Ik vind het onbegrijpelijk dat werkgevers in Nederland (en de rest van de wereld) dit nog steeds maar laten bestaan. Ik ben ervan overtuigd dat je met wat investering qua geld, ik schat zoÆn 1000 euri en tijd: 6 maand (niet fulltime maar een uurtje per dag) de efficiëntie van je personeel met een factor drie of vier kan laten toenemen eenvoudigweg door hun typevaardigheid te verbeteren en ervoor te zorgen dat ze met meer dan 180 apm (aanslagen per minut) kunnen typen. (henkkay-log)


Door het toenemend computergebruik, gebruiken kinderen tegenwoordig bijna iedere dag de computer. Om snel met de computer om te kunnen gaan is een typediploma onontbeerlijk. Via een toetsenbord en muis moet men immers communiceren met de computer. Kinderen die een typediploma hebben behaald kunnen beter en sneller communiceren met een computer dan kinderen zonder een typediploma. Een kind met een typediploma typt straks zijn boekverslag of project met groot gemak vele malen sneller dan zijn/haar vriendjes zonder typediploma. (opleidingscentrum.eu)


  Typelessen
1 Online gratis Typecursus I
2 Blind Typen Cursus
3 Foutloos Typen
4 Dubbeltypen

Typespelletjes
Alle toetsen in een zin
Leuke Links

  Informatie over typen
Met welke vingers type je

Typevaardigheid vergroten
Tips om goed te leren typen
Haal het beste uit je typecursus
De waarde van je typevaardigheid
Overzicht typecursussen
Over het typenKies je eigen gratis typecursus op typeles-typeles.nl